Regenboogsalade

Bereiding

Snijd de paprika’s in lange repen.

Grill ze op een grillpan of in de oven aan beide kanten, tot er lichtbruine strepen ontstaan.

Pers het teentje knoflook uit.

Snijd de basilicum heel fijn.

Prak de ansjovis fijn.

Klop een dressing van alle beschreven ingrediënten.

Snijd de rode ui in fijne ringen.

Halveer de olijven.

Verdeel de veldsla over twee borden.

Leg de uienringen, gegrilde paprika en olijven erop.

Maak af met de dressing en eventueel wat extra basilicumblaadjes.

Tip: Lekker met volkoren stokbrood of penne.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 grote of 8 snackpaprika’s (in verschillende kleuren)
  • 1 kleine rode ui
  • 25 g zwarte olijven
  • 75 g veldsla
  • Voor de dressing:
  • 1 klein teentje knoflook
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • verse peper

Koolhydraten 8,5 g
waarvan suikers 7,4 g
Vet 12,1 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 4,4 g
Vezels 5,3 g
Groente 230 g
Kcal 172
Zout 0,57 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.