Regenboogsalade

Bereiding

Snijd de paprika’s in lange repen.

Grill ze op een grillpan of in de oven aan beide kanten, tot er lichtbruine strepen ontstaan.

Pers het teentje knoflook uit.

Snijd de basilicum heel fijn.

Prak de ansjovis fijn.

Klop een dressing van alle beschreven ingrediënten.

Snijd de rode ui in fijne ringen.

Halveer de olijven.

Verdeel de veldsla over twee borden.

Leg de uienringen, gegrilde paprika en olijven erop.

Maak af met de dressing en eventueel wat extra basilicumblaadjes.

Tip: Lekker met volkoren stokbrood of penne.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 grote of 8 snackpaprika’s (in verschillende kleuren)
  • 1 kleine rode ui
  • 25 g zwarte olijven
  • 75 g veldsla
  • Voor de dressing:
  • 1 klein teentje knoflook
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • verse peper

Koolhydraten 8,5 g
waarvan suikers 7,4 g
Vet 12,1 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 4,4 g
Vezels 5,3 g
Groente 230 g
Kcal 172
Zout 0,57 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!