Rijstsalade met sinaas­appel­dressing

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst, bereid
  • 300 g doperwtjes
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • handje verse kruiden
  • 3 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • sap van 1 sinaasappel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
242 kcal
Koolhydraten
38,5 g
- waarvan suikers
4 g
Vet
4,8 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
7,6 g
Vezels
7,3 g
Groente
150 g
Zout
0,03 g

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Kook de doperwtjes beetgaar en laat afkoelen.

Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en verwijder de zaadlijsten en snijd de bleekselderij in stukjes.

Snijd ook de verse kruiden fijn.

Meng alle groenten en kruiden door de rijst.

Meng de yoghurt, mayonaise en het sinaasappelsap door elkaar
en breng de salade op smaak met de dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes