Rijstsalade met sinaasappeldressing

Ingrediënten
- 400 g zilvervliesrijst, bereid
- 300 g doperwtjes
- 1 rode en 1 groene paprika
- 2 stengels bleekselderij
- handje verse kruiden
- 3 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- sap van 1 sinaasappel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 242 kcal
- Koolhydraten
- 38,5 g
- - waarvan suikers
- 4 g
- Vet
- 4,8 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 7,6 g
- Vezels
- 7,3 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 0,03 g
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Kook de doperwtjes beetgaar en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en verwijder de zaadlijsten en snijd de bleekselderij in stukjes.
Snijd ook de verse kruiden fijn.
Meng alle groenten en kruiden door de rijst.
Meng de yoghurt, mayonaise en het sinaasappelsap door elkaar
en breng de salade op smaak met de dressing.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
