Salade met kip tandoori

Bereiding

Maak de groente schoon. Halveer de halve courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui.

Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de kruiden in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de groenten toe en bak ze gaar.

Meng de citroensap door het mengels en laat afkoelen.

Roer de yoghurt door het mengsel en serveer.

 

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 150 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g volle (Griekse) yoghurt
  • slabladen of 50 g gemengde sla
  • 1 theelepel komijn en korianderzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 7,7 g
Vet 14 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 2,8 g
Groente 170 g
Kcal 254
zout 0,14 g