Salade met geroosterde spruiten en peer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak indien nodig de spruiten schoon en halveer ze.

Doe de spruiten in een ovenschaal en meng met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Rooster 30 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Was de peer, halveer in de lengte, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakjes. Was de radijzen en snijd in plakjes.

Hak de walnoten heel fijn. Meng de walnoten met de overige balsamicoazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de rucola met de dressing. Voeg de peer, spruiten en radijs toe aan de salade en garneer met Parmezaanse kaas.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 350 g spruiten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 peer
  • 100 g radijs
  • 25 g walnoten
  • peper naar smaak
  • 85 g rucola
  • 60 g geschaafde Parmezaanse kaas

Koolhydraten 23,1 g
waarvan suikers 13,4 g
Vet 33,2 g
waarvan verzadigd 8,7 g
Eiwit 40,8 g
Vezels 20,8 g
Groente 270 g
Kcal 496
Zout 0,85 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.