Saltim­bocca­hapjes met pasta

Bereiding

Een echte Italiaanse klassieker die al eeuwenlang populair is. Officieel met kalfsvlees, maar je kunt het ook maken met bijvoorbeeld varkensschnitzel. 

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Hak de rucola grof. Halveer de kerstomaten.

Pers voor de dressing ½ citroen uit. Meng de yoghurt met de Parmezaanse kaas en 1 eetlepel citroensap.

Bestrooi met peper en verfijn met pesto.

Snijd de kalfsfilet in ca. 2 cm brede repen, bestrooi met peper, en salie en bak ca. 4-5 minuten in de olie.

Snijd de Parmaham in evenveel stukjes als de kalfsfilet en prik steeds 1 stukje ham op een stukje kalfsfilet vast met een satéprikker.

Meng de rucola, kerstomaten en dressing door de pasta en breng op smaak met peper.

Garneer de hapjes eventueel met blaadjes salie en serveer met de pastasalade.

Ingrediënten

  • 150 g volkoren penne, ongekookt    
  • 400 g rucola    
  • 400 g cocktailtomaatjes    
  • 400 g magere yoghurt    
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 1 eetlepel pesto    
  • 400 g Kalfsfilet, rauw    
  • 4 plakken rauwe ham
  • peper      
  • salie    
  • 2 eetlepels olijfolie    

 

Koolhydraten 33,5 g
waarvan suikers 9,6 g
Vet 13,5 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 40,3 g
Vezels 6,6 g
Groenten 200 g
Kcal 431
Zout 1,06 g