Scholfilet met couscoussalade

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren couscous.

Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.

Was de abrikozen en snijd in stukken. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Meng de abrikozen, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.

Verhit een grillpan zonder bakolie of boter en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel door de couscous. 

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege.

Serveer de scholfilet met de couscoussalade en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Tip: Ook erg lekker met fijngesneden dille en munt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren couscous 
  • 2 biologische abrikozen 
  • ½ biologische salanova sla 
  • 1 biologische venkel 
  • 25 g biologische hazelnoten 
  • 200 g biologische scholfilet
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 48,9 g
waarvan suikers 8,3 g
Vet 26,8 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 29,6 g
Vezels 11,7 g
Groente 235 g
Kcal 581
Zout 0,28 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!