Scholfilet met couscous­salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht
Scholfilet met couscoussalade

Ingrediënten

  • 130 g volkoren couscous
  • 2 abrikozen
  • ½ salanova sla
  • 1 venkel
  • 25 g hazelnoten
  • 200 g scholfilet
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
581 kcal
Koolhydraten
48,9 g
- waarvan suikers
8,3 g
Vet
26,8 g
- waarvan verzadigd
3,5 g
Eiwit
29,6 g
Vezels
11,7 g
Groente
235 g
Zout
0,28 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren couscous.

Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.

Was de abrikozen en snijd in stukken. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Bestrooi met peper.

Meng de abrikozen, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en zet opzij.

Verhit een grillpan zonder bakolie of boter en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel door de couscous. 

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper. Keer halverwege.

Serveer de scholfilet met de couscoussalade en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Tip: Ook erg lekker met fijngesneden dille en munt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes