Sesambieten

Bereiding

Rooster het sesamzaad in een koekenpan op laag vuur tot de zaadjes lichtbruin kleuren.

Snijd de bieten in blokjes.

Verwarm de bieten in een koekenpan op laag vuur samen de specerijen.

Laat even kort pruttelen en haal dan de pan van het vuur.

Strooi het sesamzaad erover.

Schep alles goed door elkaar.

Tip: lekker met een stukje tartaar of kipfilet en verse blaadjes koriander. Ook smaakvol in een salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 400 g rode bietjes, gaar
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardemom

Koolhydraten 11,5 g
waarvan suikers 9,2 g
Vet 6,9 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 5,6 g
Vezels 6,8 g
Groente 200 g
Kcal 145
Zout 0,32 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!