Sinaas­appel met yoghurt­pannen­koekjes

Bereiding

Meng de bloem met sinaasappelsap, ei, yoghurt en een klein beetje zout.

Meng de olie erdoor.

Verhit wat olie in de koekenpan en giet telkens 2 eetl beslag in de pan en maak zo 10 pannenkoekjes.

Bak ze op matig vuur gaar en bruin.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 125 g tarwebloem
  • 5 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 1 ei
  • 200 ml sojayoghurt zero sugar (Provamel)
  • zout
  • 2 eetlepel plantaardige olie, extra om te bakken

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 18,9 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 4,8 g
Vezels 1,3 g
Kcal 146
Zout 0,4 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!