Foto: Mix van spaghetti en courgetti met tomatensaus met groente en  tonijn

Bereiding

Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd met behulp van een spiraalsnijder tot dunne linten. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een hapjespan bak de tomaten, paprika en knoflook 2 á 4 minuten op middelhoog vuur.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de gezeefde tomaten, tonijn, Provençaalse kruiden en peper toe aan de hapjespan. Bak 3 minuten en voeg vervolgens de courgetti toe en bak nog 2 á 3 minuten.

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng het geheel.

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de kappertjes.

Liever minder koolhydraten? Vervang de volkoren spaghetti door 1 extra courgette en maak daar courgettespaghetti van.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 courgette of courgette spaghetti
  • 1 puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g volkoren spaghetti
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels kappertjes

Koolhydraten 52,7 g
waarvan suikers 18,5 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 32,9 g
Vezels 10,5 g
Groente 400 g
Kcal 439
Zout 1,28 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!