Tortellini uit de oven

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g gepelde tomaten, uit blik
  • 250 g tortellini (met kaas gevuld)
  • 200 ml tomatensap
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 40 g magere gekookte ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels geraspte kaas, tot 30+
  • 2 eetlepels basilicum (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
350 kcal
Koolhydraten
46,3 g
- waarvan suikers
10,3 g
Vet
13,1 g
- waarvan verzadigd
5,7 g
Eiwit
16,7 g
Vezels
4,1 g
Groente
180 g
Zout
1,93 g

Bereiding

Kook de tortellini al dente in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook uit.

Snipper de sjalot. Bak de sjalot samen met de ham en de knoflook gedurende 3 tot 5 minuten in de olie.

Voeg de paprika en courgette toe en laat het ongeveer 5 minuten garen.

Voeg de tomatenblokjes en het tomatensap toe. Breng op smaak met het chilipoeder. Laat 5 minuten sudderen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Roer de basilicum en de wijnazijn door de saus.

Laat de tortellini uitlekken en schep het in een ovenschotel (30 x 20 cm). Overgiet de tortellini met de saus en strooi de geraspte kaas erover.

Zet de schaal 20-25 minuten in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes