Tortellini uit de oven

Bereiding

Kook de tortellini al dente in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook uit.

Snipper de sjalot. Bak de sjalot samen met de ham en de knoflook gedurende 3 tot 5 minuten in de olie.

Voeg de paprika en courgette toe en laat het ongeveer 5 minuten garen.

Voeg de tomatenblokjes en het tomatensap toe. Breng op smaak met het chilipoeder. Laat 5 minuten sudderen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Roer de basilicum en de wijnazijn door de saus.

Laat de tortellini uitlekken en schep het in een ovenschotel (30 x 20 cm). Overgiet de tortellini met de saus en strooi de geraspte kaas erover.

Zet de schaal 20-25 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 400 g gepelde tomaten, uit blik
  • 250 g tortellini (met kaas gevuld)
  • 200 ml tomatensap
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 40 g magere gekookte ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels geraspte kaas, tot 30+
  • 2 eetlepels basilicum (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 46,3 g
waarvan suikers 10,3 g
Vet 13,1 g
waarvan verzadigd 5,7 g
Eiwit 16,7 g
Vezels 4,1 g
Groenten 180 g
Kcal 350
Zout 1,93 g