Tropische vruchten­mousse

Bereiding

Mix met een staafmixer de blokjes fruit totdat het een dikke substantie krijgt. 

Voeg 125 ml magere kwark toe en meng het fruit met de kwark. 

Voeg hierna nog een beetje limoensap toe en meng dit door elkaar. 

Verdeel de mousse over twee cocktailglazen. 

Voeg aan ieder glas een framboos en twee muntblaadjes toe en dan is het klaar om te serveren. 

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 75 g bevroren mangoblokjes 
  • 75 g bevroren ananasblokjes 
  • 125 ml magere kwark 
  • limoensap van ½ limoen (20 ml) 

Koolhydraten 12,5 g
waarvan suikers 9,7 g
Vet 0,3 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Eiwit 5,7 g
Vezels 1,2 g
Groente -
Kcal 80
Zout 0 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.