Uitmuntende lamsfilet met groentegierst

Ingrediënten
- 80 g gierst, ongekookt
- 200 ml groentebouillon
- 1 rode ui
- 3 paprika’s (1 rode, 1 gele, 1 groene)
- 200 g peultjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 snufje ras el hanout
- 320 g lamsfilet
- 1 eetlepel rozemarijn
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 679 kcal
- Koolhydraten
- 43 g
- Vet
- 36 g
- - waarvan verzadigd
- 9 g
- Eiwit
- 41,5 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 1,4 g
Bereiding
Kook de gierst ca. 10 minuten in de groentebouillon en laat nog eens ca. 15 minuten wellen.
Snipper de rode ui, snij de rode, de gele en de groene paprika en de peultjes in stukjes en bak met de knoflook ca. 10 minuten in 2 koffielepels olie. Voeg de gierst toe
Bestrooi met peper en zout en breng op smaak met ras el hanout.
Bestrooi de lamsfilets met peper, zout en rozemarijn en bak ca. 2-3 minuten in 2 koffielepels olie aan beide kanten. Serveer met de groentegierst.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
