Volkoren penne met broccolipesto

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

Breng water met een snuf zout aan de kook voor de pasta en kook de volkoren penne samen met de helft van de broccoli in 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij (vang wat kookvocht op).

Mix met behulp van een keukenmachine (staafmixer of blender) de rest van de broccoli, de helft van de Parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitjes, citroenrasp- en sap, ui, knoflook, olijfolie, peper en zout tot een grove pesto. Voeg eventueel een beetje pasta kookvocht toe voor een smeuïg geheel.

Doe de volkoren penne met de broccoli in een ovenschaal en meng de broccolipesto erdoor. Bestrooi met de overgebleven pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Bak in circa 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Tip: Ook lekker met cherrytomaatjes. Doe deze bovenop de schotel en rooster mee in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische broccoli
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • ½ biologische citroen
  • 170 g biologische volkoren penne
  • 50 g biologische parmezaanse kaas
  • 25 g biologische pijnboompitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 64 g
waarvan suikers 7 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwitten 32 g
Vezels 15 g
Groente 275 g
Kcal 725
Zout 0,6 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!