Volkoren penne met kalfsworst­balletjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Volkoren penne met kalfsworstballetjes

Ingrediënten

  • 70 g volkoren penne
  • 2 uien
  • 2 kalfssaucijzen
  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • 100 g babyspinazie
  • 135 g spinazie en pijnboompitten spread
  • ½ eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
793 kcal
Koolhydraten
71 g
- waarvan suikers
13 g
Vet
38 g
- waarvan verzadigd
9 g
Eiwit
36 g
Vezels
13 g
Groente
250 g
Zout
1,2 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en rol gehaktballetjes ervan.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).

Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Was de babyspinazie en laat uitlekken in een vergiet.

Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met peper. Voeg op het laatst de volkoren penne toe en warm kort mee. Of serveer de penne en de saus apart.

Meng de overgebleven spinazie met de tomaat. Breng de salade op smaak met (balsamico)azijn en olijfolie extra vierge. Serveer de pasta met de tomaat-spinaziesalade ernaast.

Tip: De spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op brood, of op een wrap.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes