Volkoren penne met kalfsworstballetjes

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en rol gehaktballetjes ervan.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).

Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Was de babyspinazie en laat uitlekken in een vergiet.

Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de volkoren penne toe en warm kort mee. Of serveer de penne en de saus apart.

Meng de overgebleven spinazie met de tomaat. Breng de salade op smaak met (balsamico)azijn en olijfolie extra vierge. Serveer de pasta met de tomaat-spinaziesalade ernaast.

Tip: De spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op brood, of op een wrap.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 70 g biologische volkoren penne
  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische kalfssaucijzen
  • 1 biologische coeur de boeuf tomaat
  • 100 g biologische babyspinazie
  • 135 g biologische spinazie en pijnboompitten spread
  • ½ eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 71 g
waarvan suikers 13 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 36 g
Vezels 13 g
Groente 250 g
Kcal 793
Zout 1,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.