Volkorenbroodje met ei

Bereiding

Kook de eieren hard (8 min) of zacht (3 - 4 min) en laat ze vervolgens schrikken.

Door eieren te laten schrikken (= onderdompelen in koud water), krijg je de schil er beter vanaf.

Besmeer de boterhammen dun met halvarine.

Beleg met kipfilet en plakjes ei.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • halvarine
  • 2 plakjes kipfilet
  • 2 eieren

Koolhydraten 27,3 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 15,4 g
waarvan verzadigd 4,7 g
Eiwitten 29,4 g
Vezels 4,7 g
Kcal 375

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie