Volkoren­broodje met ei

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Volkorenbroodje met ei
Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • halvarine
  • 2 plakjes kipfilet
  • 2 eieren

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
375 kcal
Koolhydraten
27,3 g
- waarvan suikers
1,3 g
Vet
15,4 g
- waarvan verzadigd
4,7 g
Eiwit
29,4 g
Vezels
4,7 g

Bereiding

Kook de eieren hard (8 min) of zacht (3 - 4 min) en laat ze vervolgens schrikken.

Door eieren te laten schrikken (= onderdompelen in koud water), krijg je de schil er beter vanaf.

Besmeer de boterhammen dun met halvarine.

Beleg met kipfilet en plakjes ei.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes