Volkorenbroodje met ei

Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie
Ingrediënten
- 2 volkoren boterhammen
- halvarine
- 2 plakjes kipfilet
- 2 eieren
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 375 kcal
- Koolhydraten
- 27,3 g
- - waarvan suikers
- 1,3 g
- Vet
- 15,4 g
- - waarvan verzadigd
- 4,7 g
- Eiwit
- 29,4 g
- Vezels
- 4,7 g
Bereiding
Kook de eieren hard (8 min) of zacht (3 - 4 min) en laat ze vervolgens schrikken.
Door eieren te laten schrikken (= onderdompelen in koud water), krijg je de schil er beter vanaf.
Besmeer de boterhammen dun met halvarine.
Beleg met kipfilet en plakjes ei.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
