Witlofsalade met appel

Bereiding

Zet een pan water op en kook de eieren circa 8 minuten.

Snijd de eieren daarna in stukjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Snijd de witlof vanaf het groene deel in ringen. Gebruik het harde deel aan de onderkant niet, dit smaakt bitter. 

Besprenkel de appel en witlof met citroensap.

Meng in een klein kommetje de mayonaise, yoghurt en een snufje peper.

Voeg eventueel een klein beetje water toe om het sausje iets dunner te maken.

Meng in een grote kom de witlof, appel, de dressing, pecannoten, de gekookte eieren en wat verse bieslook

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 3 stronken witlof
  • het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • Snufje peper
  • 50 g pecannoten
  • Verse bieslook

Koolhydraten 14,5 g
waarvan suikers 11,9 g
Vet 29,7 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 10,7 g
Vezels 4 g
Groente 120 g
Kcal 379
Zout 0,28 g