Wortelrijst met gegrilde kip

Bereiding

Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en een beetje zout. Gril de kipfilet goudbruin en gaar.

Schil ondertussen voor de dressing de gember en rasp boven een schaaltje. Roer de mayonaise, met 1 eetlepel water en limoensap naar smaak erdoor.

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bevroren wortelrijst toe en bak 7 minuten op een middelmatig vuur.

Laat de rijst op een wijde schaal afkoelen. Halveer intussen de tomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Hak de pistachenoten en laat de kikkererwten goed uitlekken.

Schep de tomaatjes, de komkommer, de kikkererwten en de pistachenoten door de rijst. Voeg de dressing toe en breng de salade op smaak met peper.

Snijd de kipfilet in plakjes. Schep de salade op 2 borden en leg de gegrilde kipfilet erbij.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle wortelrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g kipfilet
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 of 2 eetlepels limoensap
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 1/3 komkommer
  • 1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
  • 2 eetlepels ongezouten gepelde pistachenoten

Koolhydraten 29,9 g
waarvan suikers 11,6 g
Vet 38,0 g
waarvan verzadigd 5,6 g
Eiwit 33,0 g
Vezels 13,6 g
Groente 350 g
Kcal 620
Zout 0,69 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!