Kleurige voorjaarsrijst met kip

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Kleurige voorjaarsrijst met kip

Ingrediënten

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 gram worteltjes
  • 125 gram peultjes
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
389 kcal
Koolhydraten
50 g
Vet
8,5 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
25 g
Vezels
7 g
Groente
210 g
Zout
0,1 g

Bereiding

Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.

Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.

Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.

Fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.

Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.

Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.

Warm het goed door. Maak de rijst op smaak met de basilicum en een beetje zout.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes