Zalm-sesam­burgers

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Zalm-sesamburgers

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 250 verse zalm (diepvries, ontdooid)
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
  • 1 volle theelepel gemalen koriander
  • milde olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
126 kcal
Koolhydraten
2,5 g
- waarvan suikers
2 g
Vet
8,5 g
- waarvan verzadigd
1,6 g
Eiwit
9,6 g
Vezels
0,4 g
Groente
0 g
Zout
0,06 g

Bereiding

Pel en snijd de ui en knoflook grof.

Doe alle ingrediënten, behalve de zalm en het sesamzaad, in de keukenmachine.

Laat draaien tot de ui in kleine stukjes gehakt is.

Voeg de zalm in grove stukken toe en laat nogmaals kort (pulserend) draaien.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.

Strooi het sesamzaad op een bord.

Vorm met je handen 6 kleine burgertjes en wentel door het sesamzaad.

Bak in een aantal minuten gaar, draai halverwege.

Tip: serveer met gebakken broccolirijst, gewokte groenten, volkoren- of rijstnoodles.

Tip: lekker als borrelhapje met verse korianderblaadjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes