Zalm-sesamburgers

Ingrediënten
- 1 kleine rode ui
- 1 klein teentje knoflook
- 250 verse zalm (diepvries, ontdooid)
- 3 eetlepels sesamzaad
- sap van ½ limoen
- 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
- 1 volle theelepel gemalen koriander
- milde olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 126 kcal
- Koolhydraten
- 2,5 g
- - waarvan suikers
- 2 g
- Vet
- 8,5 g
- - waarvan verzadigd
- 1,6 g
- Eiwit
- 9,6 g
- Vezels
- 0,4 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,06 g
Bereiding
Pel en snijd de ui en knoflook grof.
Doe alle ingrediënten, behalve de zalm en het sesamzaad, in de keukenmachine.
Laat draaien tot de ui in kleine stukjes gehakt is.
Voeg de zalm in grove stukken toe en laat nogmaals kort (pulserend) draaien.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Strooi het sesamzaad op een bord.
Vorm met je handen 6 kleine burgertjes en wentel door het sesamzaad.
Bak in een aantal minuten gaar, draai halverwege.
Tip: serveer met gebakken broccolirijst, gewokte groenten, volkoren- of rijstnoodles.
Tip: lekker als borrelhapje met verse korianderblaadjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
