Zalm­tartaar met tomaat en ei

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 400 g gerookte zalm
  • 3 eieren, gekookt en fijngeprakt
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
265 kcal
Koolhydraten
1 g
- waarvan suikers
0,9 g
Vet
16,7 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
26,7 g
Vezels
0,6 g
Groente
17 g
Zout
3,47 g

Bereiding

Meng in een kom 1 eetlepel citroensap met ½ eetlepel citroenrasp.

Hak de gerookte zalm in kleine stukjes.

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en het vruchtvlees en snijd in kleine stukjes.

Roer de stukjes zalm en tomaat erdoorheen.

Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie en kappertjes tot een dressing.

Leg een uitsteekvorm van 5 cm doorsnee op een bord, vul hem met een kwart van het zalmmengsel en trek de vorm voorzichtig omhoog.

Maak zo nog drie zalmtartaartjes.

Verdeel de geprakte eieren over de zalmtartaar en sprenkel de dressing eroverheen.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Groente en fruit in de vorm van een ijsco