Zoete aardappel oven­schotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zet bakjes klaar voor alle ingrediënten.

Pel en snipper de ui. Was of schil de zoete aardappels en rasp op een grove stand. Was de courgette en rasp ook op een grove stand. Was en halveer de tomaatjes, en snijd grote exemplaren in vieren.

Doe alle ingrediënten in aparte bakjes. Dep eventueel de courgette en zoete aardappels droog met keukenpapier.

Pel de knoflook. Klop de eieren samen met de geitenkaas en kwark los en pers de knoflook erboven uit.

Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de groenterasp in laagjes in een ovenschaal. Zorg dat je wat tomaatjes overhoudt om het gerecht mee te garneren.

Schenk het eier-geitenkaasmengsel erover en prik met een vork erin zodat het mengsel zich goed verspreidt.

Druppel wat olijfolie extra vierge erover en plaats voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip: Ook erg lekker met bieslook of verse peterselie.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 3 biologische uien 
  • 300 g biologische zoete aardappels 
  • 1 biologische courgette 
  • 200 g biologische Wild wonder tomaatjes of cherrytomaten
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 3 biologische eieren
  • 70 g biologische geitenkaas
  • 1 eetlepel kwark of volle yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 51,1 g
waarvan suikers 24,8 g
Vet 43,9 g
waarvan verzadigd 7,9 g
Eiwit 20,9 g
Vezels 7,9 g
Groente 465 g
Kcal 505
Zout 0,59 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.