salade van zoete aardappel met geitenkaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de zoete aardappel met schil in blokjes van ongeveer 1 cm.

Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.

Verspreid de zoete aardappel en kikkererwten over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en cayennepeper naar smaak. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de rucola en veldsla in een kom.

Hak de pecannoten grof, verbrokkel de geitenkaas en voeg toe aan de salade.

Schep als laatste ook de zoete aardappel en kikkererwten door de salade.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 100 g kikkererwten
  • olijfolie
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 75 g rucola
  • 50 g veldsla
  • 50 g geitenkaas
  • 50 g pecannoten

Koolhydraten 23,3 g
waarvan suikers 5,2 g
Vet 33,5 g
waarvan verzadigd 5,9 g
Eiwit 11,9 g
Vezels 7,6 g
Groente 130 g
Kcal 456
Zout 0,58 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!