salade van zoete aardappel met geitenkaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de zoete aardappel met schil in blokjes van ongeveer 1 cm.

Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.

Verspreid de zoete aardappel en kikkererwten over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en cayennepeper naar smaak. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de rucola en veldsla in een kom.

Hak de pecannoten grof, verbrokkel de geitenkaas en voeg toe aan de salade.

Schep als laatste ook de zoete aardappel en kikkererwten door de salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 100 g kikkererwten
  • olijfolie
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 75 g rucola
  • 50 g veldsla
  • 50 g geitenkaas
  • 50 g pecannoten

Koolhydraten 23,3 g
waarvan suikers 5,2 g
Vet 33,5 g
waarvan verzadigd 5,9 g
Eiwit 11,9 g
Vezels 7,6 g
Groente 130 g
Kcal 456
Zout 0,58 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.