collectematerialen

Welke collectematerialen zijn er? En hoe gebruik je ze? Hieronder een handig overzicht. 

Handleiding collecte

In de handleiding collecte lees je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van de collecte. Met tips en checklist. 

Mini-handleiding voor collecteorganisatoren

In de mini-handleiding organisator lees je stap voor stap wat er bij de collecte komt kijken.

Overzicht materialen voor collecte

De volledige materialenlijst met toelichting kun je hier inzien. Bestelling van de materialen kan via Collecteweb.

Gepersonaliseerde iDEAL QR-code

Met de gepersonaliseerde iDEAL QR-sticker kunnen mensen wanneer ze geen kleingeld in huis hebben toch geven in de online collectebus van de collectant. Dan kan iedere collectant zien wat hij of zij heeft opgehaald met zijn QR-code. De persoonlijke QR-codes kun je opvragen bij je bestelling via Collecteweb in het opmerkingen veld, of zelf aanmaken via Collecteweb. Plak de bij de collectant behorende qr-code op het legitimatiebewijs. Zie hiervoor de instructie. Let op: de gegevens van de collectanten moeten dan wel in Collecteweb staan. Hulp nodig bij het invoeren van deze gegevens? Bel of e-mail gerust. Zie onderaan deze pagina voor de contactgegevens.

iDEAL QR- codesticker voor op de collectebus

Zijn de adresgegevens van de collectanten nog niet up-to-date in Collecteweb, gebruik dan de QR-sticker voor op de bus. Zo kunnen mensen wanneer ze geen kleingeld in huis hebben toch geven. Deze QR-sticker zit aan de voorkant van de collectebus. Heb je deze stickers nog niet op de bus zitten, vergeet dan niet om deze alsnog te bestellen. 

Collectekrant

Bestel voor iedere collectant een collectekrant, Dialoog – Collectemagazine genoemd. Hierin staat informatie over de komende collecte en bijvoorbeeld uitleg over het gebruik van de gepersonaliseerde iDEAL QR-code voor de collectant.

Statiegeldposter

Als extra mogelijkheid van collecteren kun je ook de plaatselijke supermarkt vragen om deze statiegeldposter op te mogen hangen tijdens de collectweek of in de maand september, oktober of november.

Collecte aankondigen

De aankondigingsposter kun je gebruiken om de collecte aan te kondigen. Bestel deze en hang hem bijvoorbeeld op bij een verenigingsgebouw of voor je raam. 

Uitgiftelijst

Je kunt de uitgiftelijst downloaden om te printen. Hierop noteer je de naam van de collectant die een collectebus ontvangt en na afloop het bedrag dat de collectant heeft opgehaald.
Werk je met Collecteweb, dan kan je ook een volledig ingevulde uitgiftelijst printen vanuit Collectweb. 

Afdrachtformulier 

Dit jaar is het mogelijk om je afdrachtformulier digitaal in te sturen via Collectweb. Ga hiervoor naar Afrekenstaat, vul deze volledig in en voeg via bijlage de uitgiftelijst, telbriefjes en de transactiebon(nen) toe. Bewaar vervolgens de telbriefjes, de legitimatiekaarten en de orgininele transactiebon(nen) gedurende een jaar. De accountant kan namelijk om controle vragen.

Stuur je het liever per post toe, dan kun je het afdrachtformulier downloaden om te printen. Hierop noteer je het collectegebied, je naam, het bedrag dat gestort is en de verdere in te vullen gegevens. Vergeet niet de transactiebon van de bank vast te nieten aan het formulier. 

Collectebedankje 

Ieder jaar ontvangen de collectanten die hier prijs op stellen een bedankje via de organisator.

Vragen?

Neem bij vragen gerust contact op met het Collecteteam via e-mail collecte@diabetesfonds.nl, bel (033) 462 20 55 of of stel je vraag met WhatsApp..