collectematerialen

Welke collectematerialen zijn er? En hoe gebruik je ze? Hieronder een handig overzicht. 

Handleiding collecte

In de handleiding collecte lees je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van de collecte. Met tips en checklist. 

Mini-handleiding voor collecteorganisatoren

In de mini-handleiding organisator lees je stap voor stap wat er bij de collecte komt kijken.

Overzicht materialen voor collecte

De volledige materialenlijst met toelichting kun je hier inzien. Bestelling van de materialen kan via Collecteweb.
Afgelopen jaar zijn wij gestart met de QR-sticker voor voorop de Collectebus. Heb je deze nog niet, vergeet dan niet om deze alsnog te bestellen.  
Of maak voor iedere collectant een gepersonaliseerde iDEAL QR-sticker aan via collecteweb, print deze uit en plak deze op het legitimatiebewijs.
Zie onze instructie. Heb je zelf geen printer, stuur een mail aan collecte@diabetesfonds.nl en wij printen voor jou de stickers en sturen deze per post toe.

Bestel voor iedere collectant een collectekrant, Dialoog – Collectemagazine genoemd.
Als extra mogelijkheid van collecteren kun je ook de plaatselijke supermarkt vragen om deze statiegeldposter op te mogen hangen tijdens de collectweek of in de maand oktober of november.

Collecte aankondigen

De aankondigingsposter kun je gebruiken om de collecte aan te kondigen. Print hem in kleur uit en hang hem op in bijvoorbeeld vereniginggebouwen of voor je raam. 

Uitgiftelijst

Je kunt de uitgiftelijst downloaden om te printen. Hierop noteer je de naam van de collectant die een collectebus ontvangt en na afloop het bedrag dat de collectant heeft opgehaald.
Werk je met Collecteweb, dan kan je ook een volledig ingevulde uitgiftelijst printen vanuit Collectweb. 

Afdrachtformulier 

Dit jaar is het mogelijk om je afdrachtformulier digitaal in te sturen via Collectweb. Ga hiervoor naar Afrekenstaat, vul deze volledig in en voeg via bijlage de transactiebon(nen) toe. Bewaar vervolgens de telbriefjes, de legitimatiekaarten en de orgininele transactiebon(nen) gedurende een jaar. De accountant kan namelijk om controle vragen.

Stuur je het liever per post toe, dan kun je het afdrachtformulier downloaden om te printen. Hierop noteer je het collectegebied, je naam, het bedrag dat gestort is en de verdere in te vullen gegevens. Vergeet niet de transactiebon van de bank vast te nieten aan het formulier. Stort je briefpapier af bij de ABN AMRO, vergeet dan niet het sealbagnummer te noteren en een kopie stortingsspecificatie mee te sturen. Anders kunnen wij niet achterhalen wie het geld afgestort heeft.

Collectebedankje 

Ieder jaar ontvangen de collectanten die hier prijs op stellen een bedankje via de organisator.

Vragen?

Neem bij vragen gerust contact op met het Collecteteam via e-mail collecte@diabetesfonds.nl, bel (033) 462 20 55 of of stel je vraag met WhatsApp..