Foto onderzoeker Shutterstock Raevas

Iedereen vrij van diabetes. Daar onderzoeken we voor. Ben je onderzoeker? Op deze pagina vind je informatie over onze subsidiemogelijkheden.

Subsidiemogelijkheden

De call Overcoming diabetes complications 2022 is gesloten

Iedereen vrij van complicaties, daar onderzoeken we voor! Diabetes heeft een grote impact op het leven van mensen met diabetes en hun naasten. Zelfs met optimale zelfmanagement blijft de angst voor complicaties bestaan. Deze complicaties kunnen uitgroeien tot ingrijpende gezondheidsproblemen zoals blindheid en nierfalen. Daarom lanceert het Diabetes Fonds dit jaar een thematische call voor onderzoek naar diabetes complicaties.

De call richt zich op chronische microvasculaire complicaties van diabetes. Het belangrijkste criterium is dat het onderzoek op de korte óf lange termijn moet bijdragen aan een positieve verbetering ten aanzien van vroegopsporing, behandeling en/of genezing van complicaties.

Lees meer over de call: Overcoming diabetes complications

De call voor Het Beste Diabetesidee is gesloten

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Iedereen met een goed idee of praktische oplossing kan een idee inzenden. De winnaar(s) kan/kunnen hun idee realiseren. 

Lees meer over Het Beste Diabetesidee

Let op: wetenschappelijk onderzoek komt niet in aanmerking. Een toepassing gebaseerd op onderzoek wel.

De call voor de Diabetes Fonds Fellowships is gesloten

Goede onderzoekers zijn enorm belangrijk voor excellent wetenschappelijk onderzoek. Het Diabetes Fonds is daarom altijd op zoek naar nieuw talent. Op die manier blijven we in Nederland top onderzoek naar diabetes doen, en profiteren mensen met diabetes zo snel mogelijk van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Met een Fellowship-beurs kunnen jonge onderzoekers belangrijk onderzoek doen en zich vestigen in het diabetesveld.

Lees meer over de Subsidieoproep Diabetes Fonds Fellowships 2021

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze subsidieprogramma's? Stuur een e-mail naar research@diabetesfonds.nl. Of sluit je aan bij onze LinkedIn groep 'Diabetes Research'

Subsidievoorwaarden 

Duidelijke afspraken voor een toekomst zonder diabetes: bekijk de subsidievoorwaarden.

Op zoek naar deelnemers voor onderzoek?

Wij kunnen via een oproep aan onze achterban vragen om deel te nemen aan onderzoek. Wij plaatsen geen oproepen voor farmaceutisch onderzoek. Interesse? Mail naar research@diabetesfonds.nl.

Contact

Voor vragen over subsidies en onderzoeksprojecten:

Diabetes Fonds
Team Kennis & innovatie
Stationsplein 139
3818 LE Amersfoort

Telefoon: (033) 462 20 55
Fax: (033) 461 0873
E-mail: research@diabetesfonds.nl