Het Diabetes Fonds en Specsavers bundelen hun krachten om Nederlanders meer bewust te maken over oogproblemen als gevolg van diabetes.

Eén van de meest voorkomende complicaties bij diabetes is beschadiging van het netvlies. Dit heet (diabetische) retinopathie. Zonder behandeling kan het zelfs uitmonden in blindheid. Uit onderzoek door Specsavers blijkt dat slechts 30% van de Nederlanders bekend is met het feit dat de gevolgen van diabetes eventueel te merken zijn aan je ogen.

Het doel van de samenwerking is om enerzijds meer bekendheid te geven aan oogproblemen die het gevolg kunnen zijn van diabetes. Daarvoor organiseren Specsavers en Diabetes Fonds samen campagnes. Anderzijds helpt de samenwerking het kennisniveau van de opticiens over diabetes en mogelijke oogcomplicaties te vergroten. Hierdoor zijn de gediplomeerde opticiens van Specsavers tijdens oogonderzoeken alert op oogproblemen als gevolg van diabetes en attenderen mensen op deze ziekte als mogelijke oorzaak.

Dankzij onderzoek zijn er tegenwoordig goede behandeling voor oogproblemen, maar nog steeds werkt dat niet voor iedereen. Daarom blijft onderzoek naar oogcomplicaties bij diabetes belangrijk. Het Diabetes Fonds is trots op onze partner Specsavers die dit ook financieel ondersteunt.

Geïnteresseerd in een partnership?

We denken graag met je mee. Neem contact op met Suzanna Bekkema, bel (033) 462 20 55.