8 JAN. 2016
Vondel Run

De inschrijvingen voor de eerste editie van de Vondel Run zijn geopend. Zondag 28 februari klinkt om 11.00 uur het eerste startschot van deze hardloopwedstijd in het mooiste park van Amsterdam. Er is slechts een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar, dus wees er snel bij. 

De organisatie ligt in handen van de Amsterdammer Marnix Reijntjes. Hij heeft zelf diabetes type 1 en doneert per verkocht startbewijs 1 euro aan het Diabetes Fonds.

Organisator Marnix Reijntjes vertelt: 'Toen ik de diagnose diabetes kreeg, volgde ik de opleiding tot piloot. Daar moest ik helaas mee stoppen, omdat de wet heeft bepaald dat je niet kunt vliegen met diabetes. Een schok, maar doordat ik veel sport en gezond leef heb ik mijn diabetes nu goed onder controle. Ik wil met de Vondel Run laten zien dat je je niet moet laten tegenhouden door diabetes en dat bewegen leuk en belangrijk is voor iedereen.’

Verschillende afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden. De deelnemers van de 3,3 km lopen één rondje. De deelnemers van de 6,7 km lopen twee rondjes en de deelnemers van de 10 km lopen drie rondjes. Bij inschrijving voor de Vondel Run krijg je een startnummer met chip en wordt tijdens de loop je tijd gemeten.

Inschrijven

Een startbewijs voor de Vondel Run kost € 14,50 en is te verkrijgen via www.vondelrun.nl. Per startbewijs wordt er 1 euro gedoneerd aan het Diabetes Fonds. Het inschrijfgeld is inclusief tijdsregistratie, startnummer, medaille en waterposten. De start en de finish zijn voor restaurant Vondelpark3.

Start een actie

Deelnemers kunnen uiteraard ook een actie starten via DiaBeatit, het actieplatform van het Diabetes Fonds. Jouw vrienden, familie, kennissen en collega’s willen je vast sponsoren voor de sportieve prestatie die je gaat leveren tijdens de Vondel Run.

Schrijf je meteen in