Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

13 OKT. 2020

Nog steeds moeilijk om te kiezen voor gezond in super­markten

Uit onderzoek blijkt dat supermarkten gezonde voeding nog te weinig stimuleren, met onderling grote verschillen. Er kan nog veel verbeteren.
Lees dit nieuws
12 OKT. 2020

Het belang van bredere sensorver­goeding

Hoewel flash glucosemonitoring inmiddels breed wordt vergoed, geldt dat nog niet voor een realtime continue glucosemeter.
Lees dit nieuws
6 OKT. 2020

Kunst­alvleesklier van Inreda in aankomend project met Menzis

De kunstalvleesklier gaat geleidelijk op de markt komen. Inreda Diabetic start een project samen met zorgverzekeraar Menzis, in 5 ziekenhuizen.
Lees dit nieuws
1 OKT. 2020

Appeltje-eitje: een maand lang gezond en betaalbaar eten

Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten is lang niet altijd even makkelijk. Daarom start vandaag de campagne Appeltje-eitje van het Diabetes Fonds en Philips.
Lees dit nieuws
30 SEP. 2020

Het corona­virus (COVID-19) en diabetes: 6 vragen en antwoor­den

Loop je met diabetes meer risico op het coronavirus, of word je zieker als je COVID-19 hebt? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen.
Lees dit nieuws
17 SEP. 2020

Tweede Kamer wil extra inzet op gezonde leefstijl

 In aanloop naar het debat 'Leefstijlpreventie' vroeg het Diabetes Fonds de Kamerleden om nu écht in te zetten op concrete maatregelen voor de gezonde keuze. 
Lees dit nieuws
31 JUL. 2020

Diabetes Fonds roept op nieuwe Britse-obesitas aanpak te volgen

Het Diabetes Fonds is positief over de plannen van de Britse overheid om de obesitas-epidemie aan te pakken. Ze gaan op een aantal punten verder dan het Preventieakkoord.
Lees dit nieuws
7 JUL. 2020

Uitbreiding vergoeding glucose­sensoren van groot belang

In een brief aan de Tweede Kamer heeft Martin van Rijn, minister voor Medische Zorg en Sport, laten weten dat uitbreiding van de vergoeding van glucosesensoren op dit moment niet nodig is. Het...
Lees dit nieuws
23 JUN. 2020

Goed op weg met Nationaal Preventie­akkoord

Via het Nationaal Preventieakkoord werken allerlei organisaties, waaronder het Diabetes Fonds, aan een gezonder Nederland. Achter de schermen is een belangrijke voorbereidingsfase afgerond op het...
Lees dit nieuws
17 JUN. 2020

Onderzoek nodig naar verschillen tussen vrouwen en mannen met diabetes

Er is te weinig bekend over de verschillen tussen mannen en vrouwen met diabetes; daar moet meer onderzoek naar komen. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek door de Universiteit Leiden in opdracht...
Lees dit nieuws
15 JUN. 2020

Etelka Ubbens nieuwe directeur Diabetes Fonds

Per 15 juli krijgt het Diabetes Fonds een nieuwe algemeen directeur: Etelka Ubbens. Zij volgt Hanneke Dessing op, die ruim 8 jaar directeur was.
Lees dit nieuws
8 JUN. 2020

De Nationale Suiker Challenge 2020 van start

Vandaag start de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Ruim 50.000 mensen hebben zich inmiddels aangemeld en gaan de uitdaging aan.
Lees dit nieuws