Boek 'Eet als een expert'

Een wetenschappelijk boek over het hoe, wat en waarom van gezond eten. Volledig geschreven volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Verplichte kost om antwoord te krijgen op al jouw voedingsvragen.

Korte samenvatting

De experts van I’m a Foodie kijken kritisch naar gezondheidstrends en geven je praktische adviezen over voeding. Ze laten op een toegankelijke wijze zien hoe de voedingswetenschap werkt (en wanneer niet) en wat qua voeding dus wel en niet werkt. De informatie in het boek is volledig gebaseerd op goed uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek en bevat tussendoor ook heerlijke recepten.

Beoordeling van het Diabetes Fonds

Pluspunten:

  • Voldoet volledig aan de Richtlijnen Goede Voeding.
  • Het boek heeft een overzichtelijke indeling in hoofdstukken van ontbijt tot avondmaaltijd en tussendoortjes en dranken.
  • Nuttige en feitelijke informatie over algemeen gezonde voeding en de huidige voedseltrends.
  • Bevat ruim 380 referenties naar de gebruikte wetenschappelijke onderzoeken.
  • Er wordt veel aandacht besteed aan het 'waarom' van voeding, dus waarom is brood gezond of waarom is een ontbijt belangrijk. Dit boek bevat veel meer goed wetenschappelijk onderbouwde achtergrondinformatie dan de meeste kookboeken.

Kanttekening:

  • De recepten bevatten geen voedingswaarden of allergeneninformatie.

Geschikt voor mensen met diabetes?

De recepten die in het boek staan zijn zéker geschikt voor mensen met diabetes. Enige kanttekening is dat het boek geen voedingswaarden bevat. Voor mensen met diabetes die insuline gebruiken kan dit vervelend zijn aangezien ze dan zelf de hoeveelheid koolhydraten eerst moeten berekenen.

Verschenen in: 2016
Auteurs: Marijke Berkenpas, Liesbeth Smit, Gaby Herweijer en Jolien Klamer.
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Thema's: Algemeen gezonde voeding, gezondheidstrends
Aantal pagina's: 176
ISBN: 978902157139
Prijs: € 20,99