Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek

Dit kookboek maakt je nog meer bewust van alle toevoegingen in kant-en-klaar producten en laat zien hoe je deze gerechten makkelijk zelf kunt maken. Het boek staat vol met lekkere en gezonde recepten, helaas wel zonder vermelding van de voedingswaarden.

Korte samenvatting

Alle pakjes en zakjes kunnen de deur uit en je kunt zelf aan de slag. Dit boek bevat de recepten voor de meest populaire kant-en-klaargerechten. Van erwtensoep tot boeuf stroganoff, van kip tandoori tot Hollandse stamppotjes en van roze koeken tot pindakaas. Maak het allemaal zelf!

Beoordeling van het Diabetes Fonds

Pluspunten:

  • Vers koken en weten wat je eet wordt gestimuleerd.
  • Veel verschillende categorieën, voor elk wat wils.
  • Ieder hoofdstuk begint met twee pagina’s met allerlei kant-en-klare producten, met daarbij de ingrediënten. Dit zijn de producten waarvan daarna de recepten staan om het zelf te maken.
  • De recepten zijn herkenbaar en simpel.
  • Bij een aantal recepten staan aan de zijkant ook tips om (nog) beter te leren koken en variëren.

Kanttekening:

  • Er staan geen voedingswaarden in het boek vermeld.
  • De recepten zijn niet allemaal even gezond, er worden ingrediënten zoals mayonaise, whisky, witte wijn, slagroom en witte pasta/rijstsoorten gebruikt.
  • Bij de categorieën toetjes en gebak worden suikers toegevoegd. Karin gaat bewust niet voor minder suiker of minder zoet. Haar overtuiging; “eet het gewoon niet iedere dag.”

Geschikt voor mensen met diabetes?

Mensen met diabetes moeten letten op de hoeveelheid koolhydraten, zeker wanneer zij medicijnen gebruiken, zoals insuline of metformine. Doordat de voedingswaarde in dit boek ontbreken, moeten deze nog berekend worden. Verder is het een heel goed boek, met handige en laagdrempelige recepten. Juist voor mensen met diabetes is het goed om te weten wat ze precies eten en daar is vers koken een onderdeel van.

Verschenen in: mei 2015
Auteurs: Karin Luiten
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Thema's: Gezond en onbewerkt eten
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789046819494
Prijs: € 24,99

Gratis brochure lekker en gezond eten

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.