Vet Belangrijk

Aan de hand van feitjes en verhalen nemen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum je mee naar de wondere wereld van ons lichaamsvet. Ze doen dit op zo’n enthousiaste manier, dat je na het lezen van hun boek misschien wel een klein beetje gaat houden van deze interessante celletjes in je lichaam.

Korte samenvatting

Dit aanstekelijke boek geeft een helder beeld over de werking van ons lichaamsvet, ondersteund door feiten en ervaringsverhalen. Daarnaast zit het boek vol (wetenschappelijk onderbouwde) tips om op een gezonde manier op je gewicht te letten.

Het boek is geschreven door twee gedreven arts-onderzoekers. Liesbeth van Rossum is naast arts, ook de medeoprichter van het Centrum Gezond Gewicht. Mariëtte Boon is arts en doet onderzoek naar bruin vet en diabetes type 2. Hiervoor heeft ze een beurs van het Diabetes Fonds ontvangen. 

Beoordeling van het Diabetes Fonds

Pluspunten:

  • Het boek bevat heel veel informatie.
  • Feitelijke informatie wordt afgewisseld met persoonlijke verhalen.
  • Ingewikkelde stukjes tekst worden verduidelijkt met afbeeldingen.
  • Het boek staat vol tips voor een gezond leven.

Kanttekening:

Het boek is niet geschreven als handleiding om snel af te vallen. Het boek biedt wel tips en achtergrondinformatie over afvallen en op gewicht blijven.

Interessant voor mensen met diabetes?

Het stukje over verborgen dikmakers is een eyeopener voor iedereen die opgegroeid is met het idee ‘elk pondje gaat door het mondje’. Het boek bied originele tips en verfrissende nieuwe perspectieven over het omgaan met overgewicht. Met stukken over verborgen dikmakers en de mentale gevolgen van overgewicht.

De onderwerpen: suiker als voedingsstof, de werking van insuline, zaken die een rol spelen bij het ontstaan van diabetes type 2 en de invloed van diabetesmedicijnen op je gewicht zijn voor mensen met diabetes zeker interessant. 

Verschenen in: April 2019
Auteurs: Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum
Uitgever: Amboanthos
Thema’s: lichaamsvet, overgewicht, diabetes type 2
Aantal pagina’s: 247
ISBN: 9789026346521
Prijs: € 20,99

Gratis brochure lekker en gezond eten

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.