Appelmuffins

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Appelmuffins op wit bord

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 480 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 g rozijnen
  • 12 papieren bakvormpjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
137 kcal
Koolhydraten
18,3 g
- waarvan suikers
5,7 g
Vet
4,6 g
- waarvan verzadigd
2,1 g
Eiwit
4,6 g
Vezels
2,1 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Warm  de oven voor op 180° C.

Mix de havermout, bakpoeder, ei, melk en boter goed door elkaar.

Schil de appel en snijd ze in partjes.

Voeg de appel,  rozijnen en kaneel toe. Meng alle ingrediënten tot een mooi beslag.

Verdeel het  mengsel over de papieren bakvormpjes. 

Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes