Appelmuffins

Ingrediënten
- 250 g havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 480 ml halfvolle melk
- 1 ei
- 1 appel
- 1 theelepel kaneel
- 40 g rozijnen
- 12 papieren bakvormpjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 137 kcal
- Koolhydraten
- 18,3 g
- - waarvan suikers
- 5,7 g
- Vet
- 4,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,1 g
- Eiwit
- 4,6 g
- Vezels
- 2,1 g
- Zout
- 0,16 g
Bereiding
Warm de oven voor op 180° C.
Mix de havermout, bakpoeder, ei, melk en boter goed door elkaar.
Schil de appel en snijd ze in partjes.
Voeg de appel, rozijnen en kaneel toe. Meng alle ingrediënten tot een mooi beslag.
Verdeel het mengsel over de papieren bakvormpjes.
Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
