Appelmuffins

Bereiding

Warm  de oven voor op 180° C.

Mix de havermout, bakpoeder, ei, melk en boter goed door elkaar.

Schil de appel en snijd ze in partjes.

Voeg de appel,  rozijnen en kaneel toe. Meng alle ingrediënten tot een mooi beslag.

Verdeel het  mengsel over de papieren bakvormpjes. 

Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

 

 

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 480 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 g rozijnen
  • 12 papieren bakvormpjes

Koolhydraten 18,3 g
waarvan suikers 5,7 g
Vet 4,6 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 4,6 g
Vezels 2,1 g
Kcal 137
Zout 0,16 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!