Bloemkool-kerrie­spread

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in grove stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en de kruiden.

Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.

1 eetlepel is 1 portie.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 200 g bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper

Koolhydraten 0,7 g
waarvan suikers 0,5 g
Vet 2,1 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 0,4 g
Vezels 0,5 g
Groente 20 g
Kcal 24
Zout 0 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.