Bloemkoolpaella met chorizo

Bereiding

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Maal de bloemkool fijn met een keukenmachine, of met een rasp (of gebruik een scherp mes). De korreltjes moeten ongeveer zo groot zijn als rijst.

Pel en snipper de ui. Was de prei grondig onder de kraan en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de gesneden groenten 3 minuten op een hoog vuur. Doe dan de tomatenstukjes erbij en zet het vuur laag.

Laat de doperwten uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Voeg toe aan het groentenmengsel en zet het vuur laag.

Snijd de chorizo in reepjes. Verhit bakolie in een andere koekenpan of wok en bak de chorizo krokant. Bak de bloemkoolrijst de laatste 2 minuten mee. Pers de knoflook erbovenuit. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de bloemkoolrijst met de chorizo en het groentenmengsel.

Tip: Ook heel erg lekker met een citroenpartje of een verse rode peper voor meer pit.

Probeer de menu's

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 200 g tomatenstukjes
  • 200 g doperwten
  • 90 g chorizo
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 25 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 28 g
Vezels 19 g
Groente 500 g
Kcal 587
Zout 1,7 g

Probeer de menu's

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.