Bloemkool­paella met chorizo

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Bloemkoolpaella met chorizo

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 200 g tomatenstukjes
  • 200 g doperwten
  • 90 g chorizo
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
587 kcal
Koolhydraten
39 g
- waarvan suikers
25 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
28 g
Vezels
19 g
Groente
500 g
Zout
1,7 g

Bereiding

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Maal de bloemkool fijn met een keukenmachine, of met een rasp (of gebruik een scherp mes). De korreltjes moeten ongeveer zo groot zijn als rijst.

Pel en snipper de ui. Was de prei grondig onder de kraan en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de gesneden groenten 3 minuten op een hoog vuur. Doe dan de tomatenstukjes erbij en zet het vuur laag.

Laat de doperwten uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Voeg toe aan het groentenmengsel en zet het vuur laag.

Snijd de chorizo in reepjes. Verhit bakolie in een andere koekenpan of wok en bak de chorizo krokant. Bak de bloemkoolrijst de laatste 2 minuten mee. Pers de knoflook erbovenuit. Proef en breng eventueel op smaak met peper.

Serveer de bloemkoolrijst met de chorizo en het groentenmengsel.

Tip: Ook heel erg lekker met een citroenpartje of een verse rode peper voor meer pit.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes