Bloemkoolpizza met tomaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en maal de roosjes in de keukenmachine of rasp of snijd heel fijn.

Verhit een grote pan met een klein laagje water, doe de bloemkoolkorrels in een zeef of vergiet en stoom boven het kokende water circa 5 minuten. Doe de rasp daarna in een schone theedoek en wring goed uit.

Meng de bloemkoolrasp in een kom met de eieren, Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas.

Spreid de bloemkoolrasp uit over de beklede bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe wat bakolie in een koekenpan, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten op een laag vuur. De smaak wordt hierdoor zacht en minder zuur.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren.

Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de gebakken tomatenpuree. Beleg vervolgens met de ui, tomaatjes, overgebleven geraspte kaas en verse basilicum (bewaar wat basilicum voor de garnering). Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper.

Bak de bloemkoolpizza nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer daarna met de overgebleven basilicum.

Tip: Je kunt deze bloemkoolpizza ook eens maken met andere toppings. Wat dacht je van: champignons, spinazie, broccoli, tonijn, kipfilet of chorizo?

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische bloemkool
  • 50 g biologische geraspte kaas
  • 100 g biologische tomatenpuree
  • 2 biologische rode uien
  • 200 g biologische wild wonder tomaatjes
  • 5 g biologische verse basilicum
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 14 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 14 g
Eiwit 27 g
Vezels 10 g
Groente 450 g
Kcal 548
Zout 1,1 g

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.