Broccolipuree met zalm

Bereiding

Breng twee pannen met water aan de kook voor de broccoli en wortels (of gebruik 1 grote pan en kook de broccoli en wortels samen).

Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Schil de wortels en snijd klein. Pel de knoflook. Kook de broccoli 8-10 minuten en giet daarna het water af. Kook de wortels in 5-6 minuten beetgaar en giet daarna het water af.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten. 

Heb je een glutenallergie?

Spoel de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Verhit een droge koekenpan. Hak de hazelnoten grof en rooster 2-3 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

Pureer de broccoli met een staafmixer of een pureestamper. Garneer de broccolipuree met de geroosterde hazelnoten. Serveer de wortels en wilde zalm ernaast.

Tip: Het is ook erg lekker om de wortels te roosteren in de oven (25 minuten op 180 °C).

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 biologische broccoli 
  • 250 g biologische wortels 
  • 2 biologische knoflooktenen
  • 200 g biologische zalm 
  • 25 g biologische hazelnoten
  • 1 eetlepel bakolie 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 8 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 31 g
Vezels 13 g
Groente 300 g
Kcal 536
Zout 0,4 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.