Bulgursalade met munt

Ingrediënten
- 100 g bulgur, ongekookt
- 1 groene paprika
- 1 kleine komkommer
- 4 lente-uitjes
- 200 g cocktailtomaatjes
- ¼ bosje munt
- ¼ bosje peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels citroensap
- peper
- paprikapoeder
- komijnpoeder (djinten)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 358 kcal
- Koolhydraten
- 47 g
- - waarvan suikers
- 12,2 g
- Vet
- 11,7 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 9,8 g
- Vezels
- 11,7 g
- Groente
- 422 g
- Zout
- 0,04 g
Bereiding
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking gaar en laat afkoelen.
Snijd de paprika, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.
Halveer de cocktailtomaten en meng met de groenten en bulgur.
Houd van ¼ bos munt 1 takje apart.
Hak ¼ bosje platte peterselie en de rest van de muntblaadjes, meng met de olijfolie en het citroensap door de salade en breng op smaak met peper, paprikapoeder en komijn.
Laat de bulgursalade ca. 30 minuten trekken en garneer met munt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
