Bulgursalade met munt

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g bulgur, ongekookt
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g cocktailtomaatjes
  • ¼ bosje munt
  • ¼ bosje peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • peper
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder (djinten)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
358 kcal
Koolhydraten
47 g
- waarvan suikers
12,2 g
Vet
11,7 g
- waarvan verzadigd
1,9 g
Eiwit
9,8 g
Vezels
11,7 g
Groente
422 g
Zout
0,04 g

Bereiding

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking gaar en laat afkoelen.

Snijd de paprika, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.

Halveer de cocktailtomaten en meng met de groenten en bulgur.

Houd van ¼ bos munt 1 takje apart.

Hak ¼ bosje platte peterselie en de rest van de muntblaadjes, meng met de olijfolie en het citroensap door de salade en breng op smaak met peper, paprikapoeder en komijn.

Laat de bulgursalade ca. 30 minuten trekken en garneer met munt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes