Bulgursalade met munt

Bereiding

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking gaar en laat afkoelen.

Snijd de paprika, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.

Halveer de cocktailtomaten en meng met de groenten en bulgur.

Houd van ¼ bos munt 1 takje apart.

Hak ¼ bosje platte peterselie en de rest van de muntblaadjes, meng met de olijfolie en het citroensap door de salade en breng op smaak met peper, paprikapoeder en komijn.

Laat de bulgursalade ca. 30 minuten trekken en garneer met munt.

Ingrediënten

  • 100 g bulgur, ongekookt
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g cocktailtomaatjes
  • ¼ bosje munt
  • ¼ bosje peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • peper
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder (djinten)

Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 12,2
Vet 11,7 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 9,8 g
Vezels 11,7 g
Groenten 422 g
Kcal 358
Zout 0,04 g