Courgettefrittata

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C.

Kluts de eieren met de zuivelspread, tomatenpuree en verkruimel het bouillonblokje goed en doe erbij.

Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.

Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika en champignons in stukjes.

Voeg de zongedroogde tomaten, paprika, champignons, peper en de helft van de geraspte kaas bij de eieren.

Giet het mengsel in een ovenschaal, leg bovenop de courgetteplakken en strooi hier de rest van de geraspte kaas overheen.

Bak de fritatta ongeveer 50 minuten in de oven tot het volledig gestold is en mooi goudbruin is geworden.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g zuivelspread, light
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ groentebouillonblokje, natriumarm
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 100 g courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g kastanjechampignons
  • snuf peper
  • 75 g geraspte kaas

Koolhydraten 26,3 g
waarvan suikers 18,6 g
Vet 28,0 g
waarvan verzadigd 14,8 g
Eiwit 32,3 g
Vezels 5,3 g
Groente 173 g
Kcal 483
Zout 2,79 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.