Courgette­frittata

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
65 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Courgettefrittata

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g zuivelspread, light
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ groentebouillonblokje, natriumarm
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 100 g courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g kastanjechampignons
  • snuf peper
  • 75 g geraspte kaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
483 kcal
Koolhydraten
26,3 g
- waarvan suikers
18,6 g
Vet
28 g
- waarvan verzadigd
14,8 g
Eiwit
32,3 g
Vezels
5,3 g
Groente
173 g
Zout
2,79 g

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C.

Kluts de eieren met de zuivelspread, tomatenpuree en verkruimel het bouillonblokje goed en doe erbij.

Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.

Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika en champignons in stukjes.

Voeg de zongedroogde tomaten, paprika, champignons, peper en de helft van de geraspte kaas bij de eieren.

Giet het mengsel in een ovenschaal, leg bovenop de courgetteplakken en strooi hier de rest van de geraspte kaas overheen.

Bak de fritatta ongeveer 50 minuten in de oven tot het volledig gestold is en mooi goudbruin is geworden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes