Courgettefrittata

Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 g zuivelspread, light
- 1 klein blikje tomatenpuree
- ½ groentebouillonblokje, natriumarm
- 30 g zongedroogde tomaten
- 100 g courgette
- 1 rode puntpaprika
- 100 g kastanjechampignons
- snuf peper
- 75 g geraspte kaas
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 483 kcal
- Koolhydraten
- 26,3 g
- - waarvan suikers
- 18,6 g
- Vet
- 28 g
- - waarvan verzadigd
- 14,8 g
- Eiwit
- 32,3 g
- Vezels
- 5,3 g
- Groente
- 173 g
- Zout
- 2,79 g
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C.
Kluts de eieren met de zuivelspread, tomatenpuree en verkruimel het bouillonblokje goed en doe erbij.
Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika en champignons in stukjes.
Voeg de zongedroogde tomaten, paprika, champignons, peper en de helft van de geraspte kaas bij de eieren.
Giet het mengsel in een ovenschaal, leg bovenop de courgetteplakken en strooi hier de rest van de geraspte kaas overheen.
Bak de fritatta ongeveer 50 minuten in de oven tot het volledig gestold is en mooi goudbruin is geworden.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
