Couscousschotel met groente

Ingrediënten
- 1 gele en 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 150 gram tahoe
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram couscous
- 3 dl groentebouillon
- 4 takjes koriander
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 321 kcal
- Koolhydraten
- 46 g
- Vet
- 8,5 g
- - waarvan verzadigd
- 1,5 g
- Eiwit
- 13 g
- Vezels
- 4,8 g
- Groente
- 146 g
- Zout
- 0,7 g
Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
Snijd de tahoe in kleine blokjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tahoe kort mee.
Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten. Voeg peper naar smaak toe.
Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
Voeg de couscous toe en schenk de bouillon erbij.
Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
Voeg de groente en tahoe toe en warm het geheel goed door.
Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.
Foto: Shutterstock
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
