Eiwrap met spinazie en zongedroogde tomaat

Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 70 g spinazie
- 15 g zongedroogde tomatenreepjes
- peper naar smaak
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 10 g feta
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 318 kcal
- Koolhydraten
- 9,7 g
- - waarvan suikers
- 6,3 g
- Vet
- 21,9 g
- - waarvan verzadigd
- 6,1 g
- Eiwit
- 18,6 g
- Vezels
- 3,2 g
- Groente
- 85 g
- Zout
- 1,5 g
Bereiding
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie gaar.
Voeg de zongedroogde tomaat toe en breng op smaak met peper.
Klop de eieren los met de melk.
Haal de spinazie met zongedroogde tomaat uit de pan. Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan de koekenpan en bak het ei op laag vuur gaar.
Haal het ei uit de pan, verdeel hier de spinazie over en verkruimel de feta erboven. Rol de eiwrap vervolgens op.
Tip: Je kunt eindeloos variëren met de vulling van een eiwrap. Gebruik vooral wat je nog in huis hebt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
