Eiwrap met spinazie en zon­gedroog­de tomaat

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 70 g spinazie
  • 15 g zongedroogde tomatenreepjes
  • peper naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 10 g feta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
318 kcal
Koolhydraten
9,7 g
- waarvan suikers
6,3 g
Vet
21,9 g
- waarvan verzadigd
6,1 g
Eiwit
18,6 g
Vezels
3,2 g
Groente
85 g
Zout
1,5 g

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie gaar.

Voeg de zongedroogde tomaat toe en breng op smaak met peper. 

Klop de eieren los met de melk.

Haal de spinazie met zongedroogde tomaat uit de pan. Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan de koekenpan en bak het ei op laag vuur gaar.

Haal het ei uit de pan, verdeel hier de spinazie over en verkruimel de feta erboven. Rol de eiwrap vervolgens op.

Tip: Je kunt eindeloos variëren met de vulling van een eiwrap. Gebruik vooral wat je nog in huis hebt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes