Engelse scones

Bereiding

Klop het ei en de eidooier met de suiker schuimig.

Voeg 1 snufje zout, de geraspte citroenschil, de zachte halvarine en de melk toe en meng erdoor.

Meng de bloem (min 1 eetlepel) met het bakpoeder, zeef boven het eimengsel en kneed goed door.

Bestuif het deeg met de rest van de bloem en kneed met je handen tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in 16 porties, vorm tot balletjes en druk iets plat.

Leg de porties deeg met voldoende afstand op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.

Serveer de warme scones met frambozenjam.

 

 

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 45 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 1/2 koffielepel citroenrasp (van biologische citroen)
  • 100 g halvarine 40% vet
  • 125 ml magere melk
  • 400 g volkoren bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 160 g frambozenjam, light

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 21,8 g
waarvan suikers 6,4 g
Vet 3,6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 3,4 g
Vezels 2,9 g
Groente - g
Kcal 140
Zout 0,16 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum