Scones

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Doe het maismeel, zout en bakpoeder door elkaar en mix dit goed. 

Kneed dit samen met de halvarine en melk tot een balletje.  

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en leg het op het bak papier. 

Bak de scones in circa 12 minuten in de oven gaar. 

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 125 g maismeel 
  • 80 ml halfvolle melk 
  • 2 eetlepels halvarine 
  • snufje zout 
  • halve eetlepel bakpoeder 

Koolhydraten 9,9 g
waarvan suikers 0,4 g
Vet 1,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 1,1 g
Vezels 0,4 g
Groente -
Kcal 60
Zout 0,17 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.