Falafel­balletjes met knoflook­saus

Bereiding

Maal ¾ van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

Voeg de overige kikkererwten, ui, knoflook en specerijen toe. Meng tot een fijne, stevige massa.

Maak met (iets vochtige) handen bolle schijven van ruim 1 eetlepel puree. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat meel toe.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de balletjes tot het korstje goudbruin en knapperig is. 

 

Tip: Lekker met een sausje van (Griekse) yoghurt, peterselie en knoflook.

Geen tijd: neem de falafelballetjes van Florentin (verkrijgbaar bij Ekoplaza).

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 2 potten kikkererwten (pot 350 g)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • scheutje olie

Koolhydraten 30,5 g
waarvan suikers 3,4 g
Vet 9,9 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Eiwit 13,3 g
Vezels 14,1 g
Kcal 293
Zout 0,8 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!