Falafelballetjes met knoflooksaus

Ingrediënten
- 2 potten kikkererwten (pot 350 g)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels citroensap
- scheutje olie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 293 kcal
- Koolhydraten
- 30,5 g
- - waarvan suikers
- 3,4 g
- Vet
- 9,9 g
- - waarvan verzadigd
- 1,3 g
- Eiwit
- 13,3 g
- Vezels
- 14,1 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Maal ¾ van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
Voeg de overige kikkererwten, ui, knoflook en specerijen toe. Meng tot een fijne, stevige massa.
Maak met (iets vochtige) handen bolle schijven van ruim 1 eetlepel puree. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat meel toe.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de balletjes tot het korstje goudbruin en knapperig is.
Tip: Lekker met een sausje van (Griekse) yoghurt, peterselie en knoflook.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
