Feestelijke salade met brie

Bereiding

Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet, of gebruik een slacentrifuge. Was de komkommer en schaaf deze in lange linten. Laat de doperwten uitlekken in een zeef.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Snijd de brie in puntjes.

Halveer de granaatappel en haal de pitjes als volgt eruit: trek de granaatappel helft met je handen uiteen. Houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen nu vrij gemakkelijk eruit (let op: granaatappel geeft erg af).

Mix een vinaigrette van olijfolie extra vierge, mosterd, (appel)azijn, water, zout en peper.

Heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten dan af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Schik de spinazie, komkommer, doperwten en appel op een mooie schaal en garneer met de brie, walnoten en granaatappelpitjes. Druppel de vinaigrette erover.

Tip: Ook erg lekker met cranberry's of rozijnen.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 100 g biologische babyspinazie
  • 1 biologische komkommer
  • 200 g biologische doperwten
  • ½ biologische appel
  • 150 g biologische brie
  • ½ biologische granaatappel
  • 25 g biologische walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel (appel)azijn
  • 1 eetlepel water
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 10 g
Vet 43 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 28 g
Vezels 8 g
Groente 260 g
Kcal 604
Zout 1,7 g

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.