Filipijnse gember-kippensoep

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 liter water
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim
  • 2 eetlepel vissaus
  • 400 g kip met bot
  • 200 g chayote
  • 400 g paksoi (gesneden)
  • 2 stuks citroengras
  • mespuntje zout
  • mespuntje peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
230 kcal
Koolhydraten
11 g
- waarvan suikers
5,9 g
Vet
11,1 g
- waarvan verzadigd
2,7 g
Eiwit
21,4 g
Vezels
2,7 g
Groente
190 g
Zout
0,54 g

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan, snipper de ui en snijd de knoflookteentjes en de gember fijn. Fruit dit in de pan totdat ze glazig zijn.

Voeg er een snufje peper en zout bij en bak de kippenstukken mee tot ze goudbruin zijn.

Voeg er water aan toe en breng het aan de kook samen met de citroengras, sojasaus/ketjap asin en vissaus.

Verlaag het vuur na 10 minuten en laat het gedurende een uur staan.

Snijd de chayote in blokken en voeg dit aan de soep toe. Kook het 20 minuten mee. 

Schenk de soep in vier diepe soepborden en voeg de paksoi toe.

Tip: Voeg 1 fijngesneden lombok toe, of gebruik in plaats van paksoi 400 gram choi som of 400 gram spinazie.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes