Frambozen-chocolademuffins

Bereiding

Klop 60 ml olie, suiker en 1 ei schuimig.

Meng 180 g volkorenbloem, 1 eetlepel bakpoeder en 2 eetlepels cacaopoeder en schep met de karnemelk erdoor.

Houd van 150 g frambozen 12 frambozen apart en schep de rest door het deeg.

Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes en vul met het deeg.

Bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat afkoelen.

Smelt 40 g witte chocolade au bain-marie. Garneer de muffins met de witte chocolade en de rest van de frambozen.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 60 g kristalsuiker    
  • 1 middelgroot ei
  • 180 g volkorenbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder    
  • 2 eetlepels cacaopoeder, ongezoet    
  • 180 ml karnemelk, ongezoet    
  • 150 g frambozen    
  • 40 g chocolade, wit

Koolhydraten 18,2 g
waarvan suikers 8,4 g
Vet 7,1 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 3,3 g
Vezels 2 g
Groente 0 g
Kcal 156
Zout 0,05 g