Fruitsalade in halve ananas

Ingrediënten
- ½ ananas (100 g van het vruchtvlees wordt gebruikt in de fruitsalade)
- 1 passievrucht
- 1 kiwi
- ½ sinaasappel
- 100 g aardbeien
- 2 takjes munt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 45 kcal
- Koolhydraten
- 8,1 g
- - waarvan suikers
- 7,9 g
- Vet
- 0,4 g
- - waarvan verzadigd
- 0,1 g
- Eiwit
- 0,9 g
- Vezels
- 1,8 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,01 g
Bereiding
Halveer de ananas in de lengte. Snijd het vruchtvlees ongeveer 1 cm vanaf de zijkant los. Snijd het vruchtvlees in de lengte 3 keer zonder in de schil te snijden. Haal het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel.
Schil de kiwi en snijd in blokjes. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd in blokjes. Schil de sinaasappel en snijd in blokjes. Snijd 100 g van het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn.
Meng het fruit met het vruchtvlees van de passievrucht en de munt. Serveer die fruitsalade in de ananas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
